Budinca de quinoa
Ingrediente:
1/2 cana quinoa (lasata la inmuiat in apa peste noapte)
1 cana si jumatate lapte de nuca (sau orice alt lapte vegetal)
10 curmale
1/2 lingurita pudra de cardamom
1/2 pastaie de vanilie
Quinoa se spala bine si se pune pe foc,intr-o oala impreuna cu laptele si curmalele taiate marunt.
Cand incepe sa fiarba adaugam pudra de cardamom si miezul de la jumatatea de pastaie de vanilie. Pentru a scoate miezul, cu ajutorul unui cutit crestam pastaia in doua si folosindu-ne de varful cutitului scoatem tot miezul.
Este nevoie sa amestecam din cand in cand pentru a nu se prinde de oala.
Lasam pe foc pana se ingroasa, apoi se lasa sa se raceasca.
Eu am servit-o cu magiun de prune deasupra.
Poti pune chiar si un topping de nuci sau fructe uscate.
Pentru arome poti folosi dupa plac: scortisoara, cuisoare, nucsoara, ghimbir, anasom etc.
Daca o vei consuma la micul dejun, pana la pranz nu iti va mai fi deloc foame, deoarece este satioasa.
Poate fi consumata si la cina sau pe post de desert.
Daca vei incerca aceasta reteta, sunt tare curioasa sa stiu cum ti-a placut si ce modificari i-ai adus.
Cu drag,
Valentina